Kárpáti Szabina, Balaton

2019-11-28
Zsinett Balatonalmádi

Zsinett Nagy & Ina Lashes

Kárpáti Szabina:

Hungarian Lash Queen 2019 Master – russian volume kategória második hely, IV. Long Lashes Championship szempilla építő verseny második hely

Ina Lashes

Ina Lashes Balatonalmádi

Egy évvel ezelőtt nem sok közöm volt a szempilla építéshez, épp csak álmaimban létezett egy saját üzlethelyiség, elégedett Vendégkör, volume szettek, stb … munkanélküliként a francia ágyamon, a hálószobámban, a gyerek játékos dobozán ülve „építettem” szempillákat ismerősöknek, és az Ő ismerőseinek. Tudtam, hogy mit akarok, csak azt nem, merre vezet oda az út. Túl voltam tanfolyamokon, általában arctalan tanulóként, aki kifizette a tanfolyamot, bólintott, megkapta az oklevelet, és hazament, hogy aztán bambán bámuljon maga elé, hogy épp semmi nem történt. Valahogy ez a szempilla építés amolyan mostoha gyerek….nem szakma, nincs vizsga, pár óra alatt oklevelet szerezhetsz, nincs mentor program, senki nem foglalkozik az utóéleteddel, mindenkinek van egy gigaszuper ragasztója/primerje/csipesze, ami persze nem ér semmit a megfelelő tudás nélkül …. holott akár több hetes oktatás is lehetne, hiszen ritkán esik szó a töltésről, ritkán értelmeznek egy-egy tanfolyamon szakszavakat, mint például az izolálás, vagy pozícionálás!

Ina Lashes

Ina Lashes Balatonalmádi

2019 januárjában kibéreltem egy szépségszalon igen pici helységét, és hosszú hónapokig értetlenül álltam a tartósság kérdése előtt, csak néztem a keszekusza szettjeimet, a talpas fanjaimat, a szinte „üresen” visszaérkező Vendégeket. A baj az volt, hogy én tudtam, mit akarok, milyen minőséget, milyen látványt, három hetenkénti töltést, félkörívben terülő csodás legyezőt, de ez nem sikerült… csalódott voltam. Néztem a csoportokban a szebbnél szebb munkákat, büszke voltam mindenkire, aki bármilyen versenyen részt vett, még inkább, ha csodás kupát tartott a kezében. Büszke voltam, de sohasem irigy! A fejemben még mindig egyben volt a terv, csak kezdett halványodni a fénye. Úgy gondoltam, egy utolsó tanfolyammal már nem veszíthetek, még egyre rá próbálok… ekkor jelentkeztem Zsinetthez, volume2 tanfolyamra. Emlékszem, Zsinett pár fan felhelyezése után azt mondta: „… és akkor fésüljük át, mert hát az a legszebb dolog az egészben…(#zsinetteskacagás)” Én meg gondoltam magamban:”…ahhhha, tényleg fantasztikus Csaj vagy, de ha én erre ráfésülök, fele a modellem arcán lesz…” Persze nem lett! Olyan ismereteket szereztem, olyan sok új dolgot tanultam, pár óra alatt annyi élménnyel gazdagodtam, mint egy kisgyerek a vidámparkban. Mindent megkaptam, amire szükségem lehetett, de ami számomra a legfontosabb volt, bármikor küldhettem utána munkafotót, tehettem fel kérdést, arra mindig érkezett válasz! Persze tudom-tudom, a klasszik #deénnemmerekírnineki 🤯 én sem mertem az elején, a tanfolyam előtt az ajtójában állva hosszú percekig bekopogni sem mertem! Már tudom, kikéri magának, hogy bárki ezt gondolja róla! Minden válasznál kiválasztottnak éreztem magam, hogy atyaég, Zsinett válaszolt 👏🏼 , és ittam minden szavát!

Ina Lashes

Ina Lashes

Aztán a következő egy hónapban erős hanyatlás ért el! Összecsaptak a hullámok a fejem fölött, semmi nem jött össze… az üzletben a hőmérséklet továbbra sem klappolt a minőségi munkámhoz, a szeptember kissé gyengébben sikerült az előző hónapoknál… olyannyira, hogy eldöntöttem, abbahagyom a pillázást; épp eleget „bohóckodtam”, nem teszem kockára a családom jövőjét, és békéjét. Ráírtam Zsinettre, mivel úgy gondoltam, ha már ennyi energiát ráfordított a munkám segítésére, legalább tudjon róla. Válasza teljesen kiütött: „lemegyek hozzád, megnézzük mi a baj” És jött, tényleg jött!!! Jött, hogy szétrúgja a seggem a Balatonon! Sikerült, szétrúgta, igazán Zsinettesen! Egyszerűen csak jött, megállapította a problémát, irányba rakott, és búcsúzóul csak ennyit mondott: „Balaton! A probléma megállapítva, innentől csak meg kell oldani!” Hát én ettől az együtt töltött időtől úgy éreztem magam, mint egy harcba induló katona 🤩

Ezután elmentem a verseny felkészítő tanfolyamára is, aminek köszönhetően a pinup girl szettem második helyezést ért. Visítva hívtam Őt! Minden fény visszatért a fejembe…. Eközben Zsinett tanácsára másik üzlethelység után kezdtem keresni, ami sikerült is. Csodás kis ékszerdoboz a város közepén, melynek lassan a berendezésével is végzek 🥰

Ina Lashes

Ina Lashes

Tudom ez a poszt nem lett túl rövid, de talán egy év történetét nem is lehet röviden leírni! Tudom, hogy nagyon sok Kollégám van, aki szintén ugyanolyan sokszor tanácstalan, mint én, tudom, hogy mi pillások nagyon kevés helyen kapunk átfogó információt! Hiányzik az életünkből, hogy egy pár órás tanfolyam után kicsit a látóterébe maradjunk Mesterünknek, mert ha a spiritusz meg is van bennünk, az utat egyedül talán lehetetlen megtenni. Tudom, hogy csoportokból, web oldalakról töménytelen információt kapunk, amitől még tanácstalanabban állunk és nézünk magunk elé.

Köszönet illeti persze mindig azokat az oktatóimat is, akik elengedtek, mert így sosem találtam volna a számomra tökéletes Mentorra. Köszönöm Zsinett, hogy számodra nem csupán egy arc vagyok aki a tanfolyamodra befizetett! Köszönöm, hogy támogatod a munkámat, köszönök minden piros pálcikát a munka fotóimon, ami a helyes pozícionálást mutatja, minden „megcsipkézést” a lépcsőzetes szettjeimen, minden kritikát, amiből építkezni tudok, minden vlogot, amit szerintem mi pillások épp úgy várunk, mint szeretett sorozatunk folytatását, a teadélutánokat, köszönök mindent …. Köszönöm, hogy vagy, nem csupán nekem, hanem a szakmának! Tudom, erre mindig azt mondod, ne Neked köszönjem, hanem magamnak, hiszen Te „csak” utat mutattál, de ez az útmutatás a munkámban a mindenséget jelenti!

Zsinett & Ina

„Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz, és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az olthatatlan vágyat a végtelen tenger iránt. (Antoine de Saint-Exupéry)”

 

Ina Lashes

Ina Lashes Balatonalmádi

Mi van most? Polcvásárlás, mert az Ikeában a kisebbik polcot választottam a kupámhoz, mert álmomban nem hittem, hogy még egyet rá tehetek majd! Pedig ebben is igazad volt, mert azt ugye tudjuk #mindigigazadvan 😘

Sokunk számára Te nem egy #lashtrainer vagy, hanem A LASHTRAINER!

Mi egy verseny? Számomra olyan elismerés, amit máshol nem kapsz meg! Senkit nem győzöl le, csupán magadat! A nyavalygást, hogy Neked úgysem sikerül, Tiéd a diadal mámoros íze, hogy ezazzz, megcsináltad, mikor elégedetten felállsz a verseny munka megépítése után, elindítod a videót, és miközben a kamera forog, magadban megsimogatod a lelked, hogy igenis és képes voltál rá!

Büszke vagyok magamra, és arra, hogy tanulhatok Tőled! Büszke vagyok arra, hogy ez a fotó itt állhat most rólunk! KÖSZÖNÖM!

Ez az én történetem, eddig…. a Tiéd mi?

 

#énvagyokBalaton #ZsinettTheLashtrainer #Besttrainer